Објавена наводно последната снимка на Слободан Милошевиќ пред заминувањето во Хаг (ВИДЕО)

Српскиот новинар Стефан Цветковиќ објави видео-снимка на која се гледа поранешниот српски претседател Слободан Милошевиќ, наводно пред префрлањето од Тузла во Хаг во 2001 година.

На снимката се гледа како Милошевиќ влегува во просторија, наводно во американската воена база Камп Игл во Тузла во БиХ, задно со лице во воена униформа.

По влегувањето, Милошевиќ е со полицаец со кој мирно разговара. Милошевиќ од стражарот побарал цигари и каге и добил вода да се измие, а и се распрашувал дали човекот кој се гледа на снимката планира да напише книга, на што овој му одговара – Не книга, туку сторија.

Не е јасно од каде му е снимката на контроверзниот новинар Стефан Цветковиќ, познат по тоа што наводно беше киднапиран пред една година, потсетуваат српските медиуми.

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе