Обид за бегство од затвор во Париз: симпатизерка на ИСИС ископала дупка во ќелија

Француските затворски чувари спречија обид за бегство од вториот по големина затвор во парискиот регион. Француските медиуми наведуваат дека се работи за жена, симпатизер на ИСИС, која ископала дупка во ѕидот.

Фото: ЕПА

Министерството за правда соопшти дека затвореничката била фатена во неделата наутро.

Чуварите веднаш ги прегледале сите женски ќелии во затворот Фреснес. Во тек е истрага, соопшти Министерството.

Телевизијата „Франс инфо“ објави дека жената била во затвор откако била во Сирија за да им се придружи на терористите на ИСИС.

Детекторите на движење ги предупредиле чуварите дека таа избегала од ќелијата, откако со помош на постелнината се спуштила низ дупката што ја ископала во ќелијата.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе