Новата гордост на хрватското бродарство – 128 метри долг крузер за поларни експедиции (ВИДЕО)

Бродот Ултрамарин е долг 128 метри и широк 21,5 метри, а ќе може да прими до 200 патници.

Screenshot

За нив ќе се грижат 140 членови на екипажот во 103 луксузно уредени кабини и јавни простори, и ќе има широка понуда на авантуристички опции за сите нив.

Од пристаништето на бродоградилиштето Бродосплит за првпат со сопствен погон отплови Новоградба 487, патничкиот брод за поларни експедиции, кој ќе го носи спомнатото име Ултрамарин, наведено е на сајтот на бродоградилиштето.

Технолошки напредниот брод за поларни експедиции е договорен со американската компанија Кварк експедишнс, во состав на Травелопија групата. Бродот практично во поголем дел е изграден за време на пандемијата на коронавирусот, а беше спуштен во море во мај годинава среде неверојатните околности и отежнатите услови со пандемијата.

По испораката на поларниот крузер Хондуис во мај 2019 кој успешно одработи една арктичка и антарктичка сезона, овој брод ќе биде уште понапреден и новата гордост на хрватското бродарство.

Вредноста на бродот е над 106 милиони евра.

Легенда под Главна слика

Screenshot

Опседнатоста со лесна и брза заработувачка, завидливоста и љубомората кон побогатите, невидената мрзливост комбинирана со желбата за убав и прилично ситуиран живот, од Македонците создаде зомбизирани суштества кои лутаат низ времето и просторот, без патоказ и без изграден вредносен ориентир по кој ќе се водат низ животот.

повеќе

Иако новогодишните честитки во јануари оваа година, беа најчесто за здравје и со желба за „старото нормално“, првите три месеци од 2021 година не навестуваат крупни промени околу тоа кој ќе биде повторно најизговорениот збор и во периодот кој претстои. 

повеќе

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе