Немилосрдната шпанска полиција шутира и кубе за коса (ВИДЕО)

Каталонија денес гласа на референдумот за независност. Полицијата се обидува на сите начини да го спречи гласањето, и безмилосно ги растерува собраните гласачи.

На снимката што се рашири на социјалните мрежи се гледа како полицијата влезе во едно избирачко место каде ги растерува гласачите шутирајќи ги и влечејќи ги жените по косата.

Инаку, во Каталонија се отворени 73 отсто од гласачките места.

Полицијата пукаше со гумени куршуми на улиците и го одзедмаше гласачкиот материјал. Најмалку 38 лица се повредени.

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе