Рускиот опозициски лидер за расколот на црквата

Навални: Путин и неговите идиоти уништија сѐ што е создавано со векови

Украинската црква со векови била дел од Руската православна црква, а Рускиот опозициски лидер Алексеј Навални смета дека претседателот на Русија Владимир Путин е виновен за новонастанатата ситуација.

„Сѐ што е создавано со векови Путин и неговите идиоти го уништија за четири години. Путин е непријател на рускиот народ“, напиша Навални на Твитер.

Православните великодостојници на Украина објавија дека во Киев одобрија формирање на единствена црква во таа земја независна од Московската патријаршија при што е избран нејзин водач.

Лидерот на новата автокефална Украинска православна црква ќе биде митрополит Епифанија, 39-годишен бискуп на Киевската патријаршија.

 

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе