Насилство на улиците на Љубљана: полицијата со водени топови, демонстрантите со камења (ФОТО+ВИДЕО)

Неколкуте десетици демонстранти се разидоа по протестот во Љубљана поради мерките на владата за сузбивање на коронавирусот, јавуваат словенечките медиуми.

Twitter

Демонстрантите веруваат дека пандемијата на коронавирусот е дел од „светски заговор“, а себеси се нарекуваат „воини на светлината“, кои сакаат да ги обелоденат лагите.

Полицијата се обиде да ги разбрка со водени топови, поради што демонстрантите возвратија со камења и пиротехнички средства, пишува порталот 24ур.

Демонстрантите, кои се противат на забраната на движење меѓу општините и собирање на повеќе од шест лица, протестираа на повеќе локации.

Центарот на Љубљана го надлетуваа и хеликоптери.

За утре е закажан поголем протест.

Легенда под Главна слика

Twitter

Паузата во борбата против коронавирусот, бизнисот ја користи за свое преструктуирање и за непосредни контакти со компаниите кои беа запоставени во изминатиот период.

повеќе

Страшно е да се помисли дека постојат луѓе што со години се распрашуваат, го истражуваат, и го следат животот на граѓаните преку социјалните мрежи и интернетот.

повеќе

Во Македонија моментално има стотици активни стечајни постапки, некои од нив се водат повеќе од 10, па дури 20 години.

повеќе