На протест во Шпанија се судрија полицијата и пожарникарите (ВИДЕО)

Вчера во шпанскиот град Валенсија се степаа пожарникарите и полицијата. Во градот во тек била прослава на Денот на градската заедница.

Пожарникарите излегле да протестираат поради премалите плати и се обиделе да ја спречат поворката на носење на знамето.

Полицијата не пријавила ниедно апсење.

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе