На маршот на Бесмртниот полк низ Русија присуствуваа над 10 милиони луѓе (ФОТО+ВИДЕО)

Повеќе од десет милиони луѓе учествувале во маршот на Бесмртниот полк низ Русија, изјави портпаролката на руското министерство за внатрешни работи Ирина Волк.

 

„Над десет милиони луѓе учествуваа на овој настан“, изјави таа за ТАСС.

Волк претходно кажа дека околу 700.000 луѓе излегле на улиците за да се придружат на маршот на Бесмртниот полк во центарот на Москва.

„Главниот руски град е домаќинот на традиционалната манифестација маршот на Бесмртниот полк. Околу 700.000 луѓе учествуваат во процесијата“, кажа Ирина Волк.

Кина му дава на регионот нова надеж додека сонот за ЕУ се распаѓа, вели Политико.

повеќе

Северна Македонија стана кандидат 9 години пред Албанија и нема ништо лошо побрзо и да оди напред.

повеќе

Сега, додека балканскиве политичари ќе шетаат низ духовноста како волови во свила - каде им се врвните интелектуалци што би внеле елеганција во совладување на споровите?

повеќе