На црква во Приштина осамна графит „Исус ги мрази Србите“ (ФОТО)

По вчерашната литургија во недовршената црква во Приштина осамна графит „Исус ги мрази Србите“.

EPA-EFE

„Исус ги мрази Србите“, кажано ми е дека ова е свежо испишан графит на недовршената православна црква во Приштина по денешната литургија, која беше прва литургија од 1998 година“, напиша Иан Бенкрофт, а пренесува РТС.

Студентите на приштинскиот универзитет на албански јазик закажаа денес за 11 часот протест пред православната црква, негодувајќи против служењето литургии во неа.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе