Англија

На брегот на реката Темза најден мртов кит (ВИДЕО)

Мртов кит е пронајден на брегот на реката Темза втор пат во два месеци.

Најверојатно станува збор за минке кит, кој може да порасне до 10 метри и да тежи до 10 тони. Овој примерок бил пронајден насукан под мостот Батерси.

Овој вид повремено се наоѓа во британските води, а единки од него се присутни во Атлантикот, Пацификот и Индискиот Океан.

Претпочита постудени региони и затоа може да се најде и во арктичките води.

По обдукцијата во лондонската Зоолошка градина ЗСЛ, ќе се знае причината за смртта.

Наместо да седнат заедничи и оние од власта и оние од опозицијата и да се договорат околу стратегијата за борбата со најголемата опасност, тие мудруваат и кажуваат бајки.

повеќе

За жал во овие тешки времиња некои политичари се занимаваат и со вируски патриотизам: на корона не сме се обратиле мултилингвално.

повеќе

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе