Мрачната страна на природата: морето голтна куќи во Норвешка (ВИДЕО)

Свлечиште на северот на Норвешка однесе осум куќи во морето, а според првичните информации, никој не е повреден.

Фото: ЕПА

Градоначалничката на Алта, градот во кој се појавило свлечиштето, рече дека штетата е значителна и дека има многу остатоци во морето.

Локалната полиција соопшти дека свлечиштето е широко меѓу 650 и 800 метри и високо 40 метри.

Нивниот портпарол рече дека свлечиштето однело и еден автомобил. Тој додаде и дека кучето што завршило во морето успеало да доплива до брегот.

Набргу по првото, следуваа неколку помали лизгања на земјиштето, а локалното население беше привремено евакуирано.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе