Москва: Швајцарија не е неутрална, не може да ги претставува руските интереси во Украина

Руското министерство за надворешни работи соопшти денес дека Швајцарија не може да ги застапува украинските интереси во Русија ни интересите на Москва во Украина бидејќи таа повеќе не е неутрална земја.

EPA-EFE

„Швајцарија престана да биде неутрална држава и се приклучи на санкциите на Русија“, кажа претставникот на руското министерство за надворешни работи Иван Нечаев.

Украина сакала Швајцарија да ги претставува нејзините интереси во Русија по прекинот на дипломатските односи. Преговорите за таков мандат на заштитна сила се заклучени, објави швајцарското министерство за надворешни работи во Берн кажувајќи дека се чека одговор од Русија.

„За мандатот на заштитна сила да стапи на сила, Русија мора да даде своја согласност“, порачаа.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе