Внимателно ги бираат земјите

Москва ги предупреди руските туристи на епидемиолошката ситуација во Црна Гора

Портпаролката на руското министерство за надворешни работи Марија Захарова ги предупреди руските граѓани дека во Црна Гора и понатаму е на сила епидемијата на коронавирусот.

EPA-EFE

Во Црна Гора од 7 август е на сила либерализација на режимот за влез за руските државјани.

„Јасно е дека воведената либерализација го одразува напорот на црногорските власти на кој било начин да ги компензираат колосалните загуби на туристичкиот бизнис. Русите со години беа речиси основниот контингент на гости на Црна Гора“, кажа Захарова.

Таа ги предупреди руските туристи дека треба да ја имаат предвид епидемиолошката ситуација во Црна Гора и дека „рецидивите од масовната инфекција“ не се поминати.

Таа стакна дека Русија многу внимателно ги одбира земјите кон кои се отвора авионскиот сообраќај.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе

Како по ѓаволите успеаја политичарите да го претворат токму Гоце Делчев во повод за поделби и омраза?

повеќе

Независна Македонија не може да се пофали со успешно менаџирање на етничките прашања, а првите „грешки“ се прават во првите денови од независноста.

повеќе