Моментот на експлозијата снимен од сега разрушена продавница во Бејрут (ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО)

Снимките од видеокамери за надзор од продавница за мебел во Бејрут го покажуваат моментот на втората експлозија на 4 август во градот.

По првата експлозија луѓето од продавницата излегуваат надвор да видат што се случува, кога ги погодува втората и продавницата се урива врз нив.

Неверојатно, персоналот во продавницата не е повреден.

 

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да покаже демократски капацитети и зрелост очекувана од граѓаните

повеќе

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе