Потпретседателката на Аргентина

Моментот кога напаѓачот вперил пиштол во Фернандес, но оружјето се закочило (ВИДЕО)

Кристина Фернандес де Киршнер била излезена и ги поздравувала поддржувачите кога во нејзиното лице бил вперен пиштол.

Пиштолот дошол до неколку сантиметри од нејзиното лице, но не беа испукани куршуми. Оружјето на напаѓачот се закочило, а претседателот на земјата рече дека огненото оружје било наполнето со пет куршуми.

Полицијата соопшти дека мажот, кој локалните медиуми го идентификуваа како 35-годишен Бразилец, потоа бил приведен.

 

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе