Мистериозна болест повторно ги „напаѓа“ дипломатите на Куба

Уште еден канадски дипломат се разболе на Куба од „мистериозен здравствен инцидент“, соопшти денеска Канада.

Со тоа бројот на канадски дипломати кои се разболеле на Куба порасна на 13, пренесе АП.

Меѓу нив се дипломати вработени во канадската амбасада во Хавана, како и членови на нивните семејства, а кои се жалеле на вртоглавица, главоболка и проблеми со концентрацијата.

Како што се наведува, канадската влада ќе продолжи да го истражува случајот, а засега Министерството за надворешни работи им даде можност на дипломатите да се вратат дома, ако тоа го сакаат.

25 вработени во амбасадата на САД во Хавана исто така заболеа од „мистериозна болест“, следено со низа симптоми и кај кои е дијагностицирана блага повреда на мозокот.

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе