Медведев: Секое оружје, дури и нуклеарното може да се користи за одбрана на територијата

Дмитри Медведев, поранешен руски претседател и моментално заменик-претседател на Советот за безбедност на Русија, најави дека секое оружје, вклучително и нуклеарното, може да се користи за одбрана на анектираните територии.

Фото: ЕПА

„Ќе се одржат референдуми, а републиките Донбас и другите територии ќе бидат прифатени во Русија. Заштитата на сите територии што се приклучија ќе биде значително зајакната од руските вооружени сили".

Русија најави дека не само мобилизациските способности, туку и секое руско оружје, вклучително и стратешкото нуклеарно оружје и оружјето засновано на нови принципи, може да се користи за таква заштита.    

„Некои пензионирани идиоти со значки на генерали не треба да не плашат со приказната за нападот на НАТО на Крим. Но, западниот естаблишмент, воопшто, сите граѓани на земјите на НАТО мора да разберат дека Русија го избрала својот пат. Нема враќање“, напиша Медведев на Телеграм.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе