Медведев: Русија го зголемува производството на сите видови оружје, подгответе се!

Русија го зголемува производството на сите видови оружје, од тенкови и пиштоли до високопрецизни ракети и беспилотни летала, изјави вчера заменик-претседателот на рускиот Совет за безбедност Дмитриј Медведев.

Фото: ЕПА

„Производството на оружје и специјална опрема од сите видови се зголемува повеќекратно - од тенкови, пушки, до високопрецизни ракети и беспилотни летала. Подгответе се!“, рече Медведев на Телеграм, пренесе ТАСС.

Рускиот политичар им се обрати на противниците на Русија и ги посоветува да не се надеваат дека земјата ќе остане без оружје.

„Кога ги читам непријателските анализи, често наидувам на тврдења дека Русија наскоро ќе остане без воена опрема и широк опсег на оружје. Во стилот, сето тоа е потрошено. Не се надевајте на тоа“, рече Медведев.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе