Медведев: Европејците повеќе не ги сакаат Украинците, уморни се од нив

Заменик претседателот на Советот за безбедност на Русија Дмитриј Медведев оцени дека „љубовта“ на Европејците и Украинците пука, бидејќи сите се веќе уморни од нив.

EPA-EFE

„Изгледа дека возбудливата љубовна приказна на Европејците и Украинците завршува. Европејците повеќе не ги сакаат Украинците, веќе се уморни од нив. Гневните Полјаци се сетија на својот збеснат национализам. Гласно ги потсетуваат речиси четирите милиони Украинци, кои се сместија во нивната земја, на тоа дека се во Полска“, напиша Медведев на Телеграм.

Тој додаде дека „слични процеси се одвиваат и во другите европски земји, кои почнаа „љубовни игри“ со Киев“.

Медведев кажа дека од украинофилија до украинофобија е само еден чекор.

Според него, избледнетите чувства „нема повторно да разгорат никакви ветувања за иден не така скор и нерамноправен брак“.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе