Мадуро го започна вториот претседателски мандат

Венецуелскиот претседател Николас Мадуро го започнува својот втор мандат, и покрај меѓународните критики дека неговиот реизбор е незаконски.

На Мадуру му замераваат бидејќи уште повеќе ќе ја изолира оваа јужноамериканска земја оптоварена со голема економска криза.

Мадуро победи на изборите минатата година и покрај економскиот хаос, воглавно поради тоа што опозицијата го бојкотираше гласањето во 2018, пренесе Ројтерс.

Додека лидерите на опозицијата тврдат дека инаугурација ќе биде момент кога Мадуро во светот ќе биде окарактеризиран како диктатор, венецуелскиот претседател вели дека тие се обидуваат церемонијата на давање заклетва да ја претворат во „светска војна“.

„Но, нека врнат дождови, нека има молњи и грмотевици, ние ќе триумфираме“, изјави вчера Мадуро.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе