На воените вежби на „странски сили“

Лукашенко одговори „многу сериозно“ – ги заострува мерките на границите

Белорускиот претседател Александар Лукашенко изјави дека земјата ја зајакнала безбедноста на границите, освен со Русија, поради воените вежби на странски сили.

EPA-EFE

„Колку што сфаќам јас, тие се обидуваат да си играат со нашите нерви. Во одреден момент одговорив на тоа многу сериозно – на сите тие вежби во близина на границите на Белорусија и да бидат прецизен во близина на границите на Сојузот на Русија и Белорусија“, кажа Лукашенко во интервју за руската агенција РТ.

Тој истакна дека меѓу Русија и Белорусија не постои вистинска граница туку административен премин, а дека морал да ја зајакне безбедноста на сите граници, вклучувајќи ја таа со Украина.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе