Лукашенко: Нема да дадам оставка додека полицијата тоа не го побара од мене

Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко кажа дека нема да поднесе оставка сè додека последниот полицаец од специјалните единици за сузбивање немири тоа не му го побара.

EPA-EFE

„Сè додека последниот полицаец од специјалниот единици за сузбивање немири не ми каже да заминам, ќе стојам цврсто на оваа земја, рамо до рамо со вас бидејќи вие и јас немаме ништо друго освен оваа земја“, кажа Лукашенко за време на посета на специјалната полициска единица во Минска.

Претходно во текот на денот специјалната белоруска полициска единица за сузбивање на немири му го додели на Лукашенко највисокиот орден – црна беретка за „специјална служба“. Претседателот за возврат им врачи признанија на претставници на полицијата и војската.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе