Љубљана: Кој паркира непрописно, оди на столбот на срамот (ФОТО)

На социјалните мрежи се појавија фотографии од симпатична кампања во Словенија, кои брзо предизвикаа споредби со регионот.

Twitter

Идејата звучи привлечно, но според коментарите на Твитер, станува збор за кампања во Љубљана против кршењето на прописите, а имињата што се наоѓаат на фотографираните паноа не се имиња на вистински граѓани.

Веднаш следуваа и споредби со граѓаните на метрополите во регионот со коментари дека белграѓани, на пример, веројатно би се натпреварувале кој прв да добие свој билборд.

Легенда под Главна слика

Twitter

На 2 Август 2021 година ќе се одбележат два значајни настана од историјата на македонскиот народ.

повеќе

Албанскaта политичка и научна јавност имаат објективен пристап и разбирање дека прашањата што се на масата за разговори со Бугарија не се воопшто лесни за решавање.

повеќе

Половични регионални форми на соработка и здружување се опасни за Македонија.

повеќе