Изложба во Екатеринбург

Ленин: рускиот револуционер доби нов имиџ (ВИДЕО)

Поранешниот комунистички и револуционерен лидер Владимир Илич Ленин беше архитект на Советскиот Сојуз.

Сега една изложба во Русија покажува како локалните уметници го замислуваат неговото наследство на „политичка репресија“ и „масовни убиства“.

Мал број Руси го виделе Ленин ваков, вели Еуроњуз.

Овде, на оваа изложба во Екатеринбург, се пресоздава лицето на Ленин - некогаш низ целиот Советски Сојуз прикажувано како дел од култ на личност.

Бистите на Ленин првпат беа откриени за јавноста на 15 август.

Тие сега ќе бидат дел од постојаната колекција на Музејот на советскиот живот.

Минхенската безбедносна конференција, која со децении служеше како силен симбол на силата на западното сојузништво, оваа година покажа дека јазот меѓу сојузниците е поголем од кога и да е.

повеќе

Време е да се почне да се размислува што може да значи тоа.

повеќе

Ако сте скијач или бордер, зима, планина, снег, сонце и чист воздух веднаш ве асоцираат на авантура и хедонизам. Физичка активност, радост и умствено опуштање.

повеќе