Лавров: Политиката на Западот ризикува директен судир меѓу нуклеарните сили со катастрофални последици

„Без директни разговори меѓу двете најголеми нуклеарни сили во светот, ризикот за глобалната безбедност само ќе расте.“

Фото: ЕПА

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров изјави дека НАТО претставува „сериозна закана“ за таа земја и дека политиката на Западот ризикува „директен нуклеарен судир со катастрофални последици“.

Според Ројтерс, Лавров изјавил и дека жали што САД одбиле да водат разговори со Москва за „стратегиска стабилност“.

„Без директни разговори меѓу двете најголеми нуклеарни сили во светот, ризикот за глобалната безбедност само ќе расте. Политиката на НАТО ризикува директен судир“, рече Лавров.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе