ЕМА не ја одобри употребата на Спутник во ЕУ

Лавров: Подготвени сме за заемно признавање на вакцините против ковид

Русија е отворена за предлогот од Европската унија (ЕУ) за заемно признавање на анти-ковид вакцините и сертификатите за вакцинација, изјави рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.

Фото: ЕПА

„Неодамна од Европската комисија е речено: Ајде да разговараме со Русија за заемно признавање на вакцините и сертификатите. Ние сме отворени за тој дијалог“, рече Лавров на вебинар за руската надворешна политика, пренесува ТАСС.

Европската агенција за лекови не ја одобри употребата на Спутник во ЕУ, но Унгарија и Словачка ја купија најпознатата руска вакцина против коронавирус.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе