Курти: Имаме доволно пратеници за влада, нема компромиси

Лидерот на Самоопределување Аљбин Курти изјави дека неговата партија има доволен број пратеници за формирање нова косовска влада.

EPA-EFE

Тој кажа и дека нема да прави компромиси со стариот режим.

Курти на новинарите во Тирана им кажа дека ќе има и повеќе од 61 пратеник за формирање влада, како и дека не мора да прават компромиси со „експонентите на стариот режим“, пренесуваат косовските медиуми.

Тој кажа дека неговата влада ќе ја има поддршката на два малцински пратеници – претставникот на Бошњаците Емиљ Реџепи и на Египќаните Елберт Красниќи.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе