Кремљ: Нема одлука за затворање на границите

Дмитриј Песков, портпаролот на рускиот претседател Владимир Путин, изјави дека не е донесена одлука за затворање на границите поради егзодусот на воено способните мажи откако претседателот Владимир Путин минатата среда прогласи делумна мобилизација.

Фото: ЕПА

Тој призна дека во некои региони се мобилизираат повеќе луѓе отколку што дозволува одлуката на претседателот Путин, па додаде дека „се решаваат случаите во кои има отстапувања од бараните критериуми“.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе