Крајот на милијардерот педофил: Епстајн „заврши“ во необележан гроб

Милијардерот Џефри Епстајн наводно е погребен во необележан гроб покрај гробовите на своите родители чии имиња се отстранети од гробовите за да се спречи вандализам.

Плочите на гробовите на неговите родители се заменеи со празни плочи без никакви обележја, пренесува британски Мирор.

Се верува дека тоа е направено за да се спречи гробовите да станат мета на вандали згорзени од злосторствата на богатиот финансиер обвинет за сексуални злоставувања и подведување малолетнички.

Епстајн на 10 август изврши самоубиство во својата затворска ќелија во која го чекаше судењето за подведување десетици малолетни девојки во периодот од 2002 до 2005 година.

Тој бил погребен на Флорида еден ден по службата одржана на Менхетн.

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе

Вината за недобивањето на датум за преговори треба да ја барате во вас и вашите соработници и коалициски партнери.

повеќе