Крајот на милијардерот педофил: Епстајн „заврши“ во необележан гроб

Милијардерот Џефри Епстајн наводно е погребен во необележан гроб покрај гробовите на своите родители чии имиња се отстранети од гробовите за да се спречи вандализам.

Плочите на гробовите на неговите родители се заменеи со празни плочи без никакви обележја, пренесува британски Мирор.

Се верува дека тоа е направено за да се спречи гробовите да станат мета на вандали згорзени од злосторствата на богатиот финансиер обвинет за сексуални злоставувања и подведување малолетнички.

Епстајн на 10 август изврши самоубиство во својата затворска ќелија во која го чекаше судењето за подведување десетици малолетни девојки во периодот од 2002 до 2005 година.

Тој бил погребен на Флорида еден ден по службата одржана на Менхетн.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе