Градот беше блокиран од 23 јануари

Крај на блокадата на Вухан, стотици луѓе чекаа да го напуштат градот (ВИДЕО)

Повеќе стотици патници го напуштаат кинески Вухан со воз, јавува Франс прес од лице место.

На железничката стница патниците го чекале полноќ по локално време, (16:00 по средноевропско) за да заминат.

Тоа беше моментот кога кинеската власт ја укина целосната блокада на Вухан, градот од 11 милиони жители во кој почна пандемијата на вирусот ковид-19.

Укинувањето на целосната блокада на градот од кој никој не можеше да излезе од 23 јануари, е знак дека Кина е на крајот на кризата предизвикана од коронавирусот.

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе