Пресметка на политичари

Косово: Тепачка на кандидати за пратеници по телевизиска дебата

Кандидатите за пратеници во косовското собрание Дардан Моличај од Социјалдемократската партија и Хаки Абази од Самоопределување физички се пресметале по завршувањето на емисијата Пресинг на приштинската кабелска телевизија Т7.

Главниот и одговорен уредник на таа телевизија Ленорад Керчеку објави дека тие за време на емисијата разменувале навреди кои ескалирале во физичка пресметка.

Моличај до излегувањето од Самоопределување беше генерален секретар на партијата и еден од 12-те пратеници што ја напуштија партијата и ја формираа Социјалдемократската партија на Косово.

Абази пред неколку недели пристапи во Самоопределување, а претходно беше директор на Фондацијата Рокфелер на Косово.

Нема пазар доколку нема информации. Дајте ги информациите за пазарот на грозје.

повеќе

Овој термин, без исклучок го употребуваат сите партии кога се во опозиција. СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, Алијанса за Албанците, ДПА...

повеќе