По поразот на изборите

Корбин: Нема да ги водам лабуристите до следните избори (ВИДЕО)

Лидерот на британската опозициска Лабуристичка партија Џереми Корбин кажа дека нема да ја предводи партијата на следните ибзори по „многу разочарувачката ноќ“.

Корбин порача дека ќе остане на челото на партијата за време на процесот на рефлектирање за резултатите на вонредните избори кои, како што истакува Би-би-си, се најлошите кои лабуристите ги оствариле од 1935 година.

„Ова е очигледно многу разочарувачка ноќ за Лабуристичката партија, со резултатот што го добивме. Нема да ја преводам партијата во ниедна следна предизборна кампања“, кажа Корбин.

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе