„Ова е силна и моќна Русија“

Кадиров го повика Западот да соработува со Русија

„Западниот свет очигледно сè уште не може да разбере една работа. Денешна Русија не е Горбачовиот сојуз на републики и не е Елциновата територија изградена на државен удар и дефицит.

Фото: ЕПА

Ова е уште една силна и моќна Русија, а вие, западни политичари, мора да ја преиспитате не стратегијата на распаѓање на Руската Федерација, туку односот кон соработката со земјата која во изминатите 20 години беше ограбена и понижувана од Западот, а денес е моќна политичка структура, реорганизирана и непопустлива.

Русија знае како да стекне пријатели, а најдобар пријател меѓу сите земји во светот е оној кој е доверлив и искрен.

Но, како што со право забележа нашиот претседател Владимир Владимирович Путин, ако некој посака залак од туѓа земја, ќе остане без заби и до крајот на животот ќе јаде соџвакана храна што соседот му ја сервира на лажица. Научете да бидете пријатели со Русија - вашите заби ќе бидат поздрави“, напиша Кадиров на апликацијата Телеграм.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе

Шоковите кои се случуваат истовремено и распадот на меѓународната соработка го направија управувањето со кризи невозможно - барем со користење на стандардните алатки. 

повеќе

Oд Словото за академик Божин Павловски, 80 години од раѓањето и 60 години од неговото творештво.

повеќе