Јапонска железничка компанија им се извини на патниците за тоа што воз тргнал 20 секунди порано

Железничка компанија во Јапонија им се извини на патниците за тоа што еден од нивните возови тргнал 20 секунди порано, пренесува Би-би-си.

Управата на железничката линија Тсукуба експрес меѓу Токио и градот Тсукуба соопшти дека „искрено се извинува поради тешкотиите што ги предизвикала“.

Железничката компанија објави соопштение во кое истакна дека возот требало да тргне во 09:44:40 по локално време, но тргнал во 09:44:20. Управата додаде дека грешката настанала бидејќи екипажот не го проверил возниот ред.

Компанијата истакна и дека немало жалби од патниците поради пораното тргнување на возот. Јапонија има една од најточните железници во светот и многу ретко се случува возовите да не патуваат во време одредено со распоред.

На Водно навистина не му треба сега и жичарница нова да се гради.

повеќе

Неконтролираниот политички развој, кој создаде пет парламентарни партии на етничките Албанци, ја прави нестабилна политичката ситуација не само кај aлбанскиот блок, туку и на ниво на државата. 

повеќе

Програмата за реформа на управувањето со јавните финансии 2018-2021 се носи во екс-пост заробена држава каде тензиите помеѓу администрацијата, економските агенти, клиентите и општеството се големи.

повеќе