Словенечкиот премиер

Јанша повторно шокираше: на критиките за Трамп одговори со фотографија

Победата на Џо Бајден на изборите во САД предизвика интересна дебата на Твитер меѓу германскиот дипломат Волфганг Ишингер, претставничката на делегацијата на Европскиот парламент Тања Фајон и словенечкиот премиер Јанез Јанша.

EPA-EFE

„Многу добро, продолжи така ЕУ! Мало прашање: дали словенечкиот претставник Јанез Јанша, кој претходно му честиташе на Доналд Трамп, се придружи и сега исто така му честиташе на Бајден?“, праша Ишингер.

Фајон веднаш одговори: „Зар не мислиш, драг Јанша, дека партнерите од ЕУ заслужуваат одговор, и словенечката јавност исто така. Дури и Орбан го стори тоа“.

Набрзо следеше и одговорот на Јанша со фотографија што кажува многу и коментар „Размислувај со своја глава“.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе