Вонредни избори по оставката на Харадинај

Избори на Косово кон крајот на септември

Вонредните парламентарни избори на Косово ќе се одржат кон крајот на септември, а се очекува косовскиот претседател Хашим Тачи гласањето да го закаже за 20 септември, јавува Газета експрес.

Како што објави косовскиот портал, Тачи датумот на изборите ќе го соопшти штом ќе биде распуштен парламентот, а седницата на косовското собрание на која тоа ќе биде тема е закажана за 22 август.

Лидерите на сите парламентарни партии се изјаснија дека е потребно одржување вонредни избори за да се состави нова влада по оставката на премиерот Рамуш Харадинај.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе