Италијанец загинал во сообраќајка, отштета добиле и сопругата и љубовницата

По смртта на еден Италијанец во сообраќајна несреќа, и неговата сопруга и неговата љубовница добиле отштета, пишува весникот Стампа.

Фото: Пиксабеј / Диего Фабијан Пара Пабон

39-годишниот Италијанец со сопругата имал дете, но имал и вонбрачна врска, која не ја криел.

Кога мажот загинал во 2020 година, полицијата се обидела да го идентификува. Неговата сопруга била на пат, па љубовницата се погрижила за сè што било потребно. Љубовницата веднаш побарала и да ги оствари своите права, повикувајќи се на својата врска со жртвата и плановите што ги имале за во иднина.

„Три дена со мене, четири со семејството“, изјавила љубовницата за италијанскиот дневен весник.

Стампа не ја наведува висината на отштетата.

Легенда под Главна слика

Фото: Пиксабеј / Диего Фабијан Пара Пабон

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе