Историско слетување на Ф-35 на британски носач на авиони (ВИДЕО)

Една од целите на морнаричките вежби на Обединетото кралство „Вестлант 19“ било тестирање на способноста на новиот носач на авиони ХМС Квин Елизабет и ловците Ф-35 за извршување здружени задачи.

Иако историското слетување на Ф-35 на британскиот носач на авиони било проследено со мал инцидент.

Британското министерство за одбрана објави снимка од вежбата на интернет.

Потоа независната компанија Сејв д ројал нејви објави и што се случило по слетувањето.

Видеото ги прикажува моментите откако пилотот на Ф-35 излегол од борбениот авион. По ракувањето со неколку колеги, пилотот се сопнал и паднал на палубата.

Иако пилотот не е повреден, има шпекулации дека незгодата има висока цена. Напредниот шлем на пилотот – специјално дизајниран за Ф-35 – чини околу 325.000 долари.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе