Историско слетување на Ф-35 на британски носач на авиони (ВИДЕО)

Една од целите на морнаричките вежби на Обединетото кралство „Вестлант 19“ било тестирање на способноста на новиот носач на авиони ХМС Квин Елизабет и ловците Ф-35 за извршување здружени задачи.

Иако историското слетување на Ф-35 на британскиот носач на авиони било проследено со мал инцидент.

Британското министерство за одбрана објави снимка од вежбата на интернет.

Потоа независната компанија Сејв д ројал нејви објави и што се случило по слетувањето.

Видеото ги прикажува моментите откако пилотот на Ф-35 излегол од борбениот авион. По ракувањето со неколку колеги, пилотот се сопнал и паднал на палубата.

Иако пилотот не е повреден, има шпекулации дека незгодата има висока цена. Напредниот шлем на пилотот – специјално дизајниран за Ф-35 – чини околу 325.000 долари.

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе