По поплавите во Австралија

Исчезнатото тригодишно девојче пронајдено живо заедно со нејзиното куче (ФОТО)

3-годишното девојче Матилда Мул и нејзиното куче биле пронајдени живи и здрави 24 часа откако исчезнале во регионот Пилбара, во Западна Австралија..

Девојчето во средата шетајќи залутало од нејзиниот дом во градот Норена Даунс.

Таа и нејзиниот Џек Расел териер останале заробени поради поплавата, а во потрагата се вклучиле и хеликоптери.

За среќа, хеликоптерите во четвртокот попладне го забележале девојчето на оддалеченост од 3,5 километри од нејзиниот дом.

Девојчето било валкано од калта, но во добра состојба, а кучето не се одвојувало од неа.

Началникот на полицијата во Пилбара, Ким Масам, им се заблагодари на сите вклучени во потрагата по девојчето, но исто така го пофали и нејзиното кученце кое останало со неа 24 часа.

Мојата заложба е конечно законите и прописите наместо инструмент за спроведување лични интереси, да ја добијат вистинската функција, заштита на интересите на граѓаните. За жал...

повеќе