Тврдат дека станува збор за 34 лица

Иранските власти ја демантираа веста на Би-би-си дека од вирусот умреле 210 лица

Иранското министерство за здравство ја демантираше вечерва веста која ја објави Би-би-си на персиски јазик дека во Иран од новиот коронавирус умреле 210 луѓе.

Министерството наведе дека британскиот јавен сервис на персиски јазик пренел неточна информација именување конкретни извори.

Иранските власти соопштија дека од вирусното запаление на белите дробови починале 34 лица, а дека се заразени 388 луѓе.

Иранските власти во средата вечерта воведоа ограничувања за движењето на граѓаните за да се спречи ширење на заразата.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе