Иран се закани дека може да собори и други американски дронови

Иранскиот адмирал Хосеин Канзади им се закани на Соединетите Држави дека Техеран е способен да собори и други американски шпионски дронови.

Полуофицијалната агенција Тасним го пренесе предупредувањето на адмиралот Хосеин Канзади за време на состанокот со група воени функционери.

Канзади кажа дека Иран може секогаш да одговори „разорно и непријателот го знае тоа“.

Американскиот претседател Доналд Трамп минатата седмица нареди, па откажа воен напад врз Иран по соборувањето на американскиот дрон. 

Иран вели дека дронот го нарушил иранскиот воздушен простор, додека САД негираат.

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе

Вината за недобивањето на датум за преговори треба да ја барате во вас и вашите соработници и коалициски партнери.

повеќе