Ирак го зафатија осум песочни бури, небото стана црвено (ВИДЕО)

Ирак неодамна беше погоден од неколку песочни бури, што резултираше со стотици граѓани што завршија во болница, а воздушниот сообраќај беше запрен.

Фото: ЕПА

Ова е осма песочна бура во Ирак од средината на април, а поради црвената магла, видливоста во Багдад и околните градови е намалена на само неколку десетици метри.

Стотици луѓе беа хоспитализирани поради тешкотии со дишењето, а некои училишта и канцеларии беа затворени.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Кој кого „мафлосува“, тие нас или ние нив. Чекор напред, три назад, како раковите во Охридското Езеро од моето детство кои исчезнаа во налетот на технолошкиот напредок и уништувањето на животната средина.

повеќе

Ние сме земја што први во Европа имаме стратегија за интеркултурализам.

повеќе

Францускиот предлог претставува директно рушење на основните темели на ЕУ.

повеќе