Граѓаните се побунија за законот за референдум и експропријација

Инциденти на вчерашните протести во Србија: со палки и чекани на демонстрантите (ВИДЕО)

За време на вчерашните протести во Србија, на кои еколошки активисти и граѓани се собраа за со едночасовна блокада на сообраќајот изразија незадоволство поради усвојувањето на законот за референдум и експропријација, имаше повеќе инциденти.

Скриншот

Протести беа одржани во Белград, Нови Сад, Прељина, Крагуевац, Шабац, Ваљево...

Во Шабац група мажи им се нафрлија со палки на насобраните граѓани и почнаа да ги тепаат, додека пред групата демонстранти се појави и момче со чекан во раката.

Професорот на Центарот за југоисточни студии на универзитетот во Грац Флорија Бибер кажа дека Србија станува држава под власт на насилници.

На социјалните мрежи се појавија и снимки од постапките на одделни припадници на полицијата:

Легенда под Главна слика

Скриншот

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе