Граѓаните се побунија за законот за референдум и експропријација

Инциденти на вчерашните протести во Србија: со палки и чекани на демонстрантите (ВИДЕО)

За време на вчерашните протести во Србија, на кои еколошки активисти и граѓани се собраа за со едночасовна блокада на сообраќајот изразија незадоволство поради усвојувањето на законот за референдум и експропријација, имаше повеќе инциденти.

Скриншот

Протести беа одржани во Белград, Нови Сад, Прељина, Крагуевац, Шабац, Ваљево...

Во Шабац група мажи им се нафрлија со палки на насобраните граѓани и почнаа да ги тепаат, додека пред групата демонстранти се појави и момче со чекан во раката.

Професорот на Центарот за југоисточни студии на универзитетот во Грац Флорија Бибер кажа дека Србија станува држава под власт на насилници.

На социјалните мрежи се појавија и снимки од постапките на одделни припадници на полицијата:

Легенда под Главна слика

Скриншот

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе