СО СВОЕТО ХАМВИ

Храбар ирачки војник блокира улица за да спречи бомбаш-самоубиец да дојде до целта (ВИДЕО)

Оваа снимка направена со беспилотно летало го содржи моментот кога ирачки војник тргнал во рикверц со своето хамви кон еден бомбаш-самоубиец, за да му го блокира патот на улицата. Чинот на хероизам го спречил самоубиецот да ја постигне целта.

Без оглед дали сте поддржувач или противник на претходната власт, не можете да оспорите дека таа постави сосема нови стандарди во поглед на мерките, напорите и вложувањата за да се привлечат странски инвестиции, за наши услови. 

повеќе

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе