Холандски суд: Децата на џихадистките на ИСИС мораме да ги примиме назад, но нивните мајки не

Холандија е должна активно да се обидува да ги врати во земјата деца на Холанѓанките кои се придружиле на Исламска држава во Сирија, одлучи денес Хашкиот суд, а пренесува Ројтерс.

Судот додаде дека Холандија нема никаква обврска да ги прими назад мајките на тие деца.

Лустрацијата беше непотребна и смешна фарса, неуспешна пресметка и понижување на политичките неистомисленици. За ветингот да успее, треба да ги опфати сите.

повеќе

Законски да се регулира дека за амбасадорските места ќе има интерен (во МНР) оглас и кандидирање на заинтересираните.

повеќе

Кодификацијата на бугарскиот јазик се случила цели шест месеци и 25 дена покасно од кодификацијата на македонскиот јазик.

повеќе