Холандски Ф-35 ќе го чуваат небото на Бугарија

НАТО објави дека Обединетото Кралство и Холандија го презеле чувањето на небото над Романија и Бугарија.

EPA-EFE

Станува збор за дел од одговорот на НАТО на руската инвазија на Украина.

Така британски авиони „јурофајтер тајфун“ ќе го преземат чувањето на небото над Романија од италијанските „јурофајтери“.

Што се однесува до Бугарија, небото над таа земја ќе го чуваат холандски Ф-35 наместо шпанските авиони „јурофајтер“.

Се наведува дека борбените авиони Ф-35 се меѓу најмодерните на најскапи воени авиони во светот.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Па како што велеле НЕ моите омилени македонски преродбеници од 19 век, и јас ќе кажам НЕ на овој предлог.

повеќе

Се докажува дека ЕУ интеграцијата е дијалектички процес, кој е подложен на динамика и на противтежни сили, процес кој нема да се одвива стабилно, автоматски и линеарно.

повеќе

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе