Хеликоптер се урна врз зграда во Истанбул, загинаа четири лица (ВИДЕО)

Воен хеликоптер се урна денес врз зграда во станбен дел од Истанбул, потврди за турските медиуми гувернерот на градот Али Јерликаја.

Според првите информации, загинале четворица војници.

Хеликоптерот за урнал при принудно слетување, а според првичните податоци, тоа се случило поради технички проблеми.

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе